Млад учител от Разлог отличена с грамота в национален литературен конкурс

Жанета Тумбева, снимка: СУ „ Братя Каназиреви“
Жанета Тумбева, снимка: СУ „ Братя Каназиреви“

Младият учител по английски език в СУ „ Братя Каназиреви“ в Разлог - Жанета Тумбева, бе отличена с почетна грамота за участието си в Национален литературен конкурс „Защо съм учител“ на Издателска група „Просвета“.

Есето на г- жа Тумбева е със заглавие „ Мечта по формата в дни на размишления“. В него амбициозният преподавател споделя дълбоките си чувства, с които е пропита работата й с децата всеки ден, изтъква безспирния устрем за знания във всяка класна стая и удовлетвореността да мечтаеш и градиш бъдещето с тези, на които то принадлежи, защото децата са нашият подпис в историята.

Ето и част от есето на г – жа Тумбева:

"Учителят е обаятелен творец в пространството и времето, чиито творби имат външна форма и вътрешен смисъл. Той, учителят, с четка в ръка се стреми да разкрие нежното благоухание на ученика и да скрие твореца. Геният му винаги надживява посредствеността, а голямата му прелест е възможността да чуе как бие сърцето на бъдещето, което е мерило за безсмъртие. И нека да обичаме учителя, защото само той може да постави сърцето си под микроскопа на времето, да изтрие дъжда, за да се усмихне слънчево и даде топлина, достатъчна за цял един живот, защото ,, всеки помни по един учител из стръмното подал му ръка“.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини