Пенсионерка пребори COVID-19 след повече от месец на апаратно дишане

Снимка: УМБАЛ
Снимка: УМБАЛ "Света Анна"

75-годишната баба Здравка от село Петърч е абсолютният рекордьор сред болните от COVID-19. Тя престоя в реанимацията на УМБАЛ „Св. Анна“ в София цели 65 дни, а от тях 33 дни бе на апаратно дишане. Днес тя бе изписана в добро състояние и се прибра у дома си. Зад този невероятен успех стои денонощният труд на екипа на Клиниката по реанимация, начело с доц. Мария Атанасова, д-р Димитър Николаков, д-р Александър Станоевски и много други лекари, специалисти, медицински сестри и санитари.

Истината е, че понякога сухите цифри са недостатъчни. Очертават границите, но крият най-важното.

„Ден след ден състоянието на леля Здравка се подобряваше и после пак се влошаваше. Образно казано, нейното лечение беше като возенето с нередовен асансьор – тъкмо тръгне нагоре и се връща надолу, но спирането на желания етаж все се отлагаше“, каза д-р Станоевски.

„Благодаря на целия екип за този успех! Той е постигнат от всички, работещи в нашата клиника и те заслужават да се гордеят с него“, подчерта доц. Мария Атанасова - началник на Клиниката по интензивно лечение.

А самата леля Здравка през сълзи благодари на лекувалите я лекари. "Върнахте ме от оня свят. Нямам думи да изкажа цялата си благодарност към всички в университетска болница "Света Анна”. С моето излекуване направихте истинско чудо", сподели развълнуваната баба Здравка.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини