13 работници на ТЕЦ "Бобов дол" заразени с коронавирус

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Новите 13 случая на коронавирус в област Кюстендил са свързани с ТЕЦ "Бобов дол", казаха за БТА от областния кризисен щаб. Заразените с коронавирус са от селата Ресилово и Сапарево, община Сапарева баня, има и четири случая на работещи в централата от Дупница, както и един - 64-годишен мъж, също работещ в ТЕЦ-а, от Кюстендил.

Сред заразените с COVID-19 е мъж на 38 години от село Ресилово, настанен в общинската болница, който е заразил цялото си семейство - съпругата и двете си деца, на 5 и 7 години. Преди него в болницата беше настанен и 57-годишен работник от централата, от село Големо село, община Бобов дол. Няколко дни след това с положителна проба бяха приети 87-годишната му майка, а дъщеря му и съпругата му също дадоха положителни проби, но без симптоми.

57-годишният пациент вече си е у дома, след като даде отрицателна проба, значително се подобрява и състоянието на майка му. Подобрява се състоянието и на 38-годишният работник в централата, от с. Ресилово.

След регистрацията на втория мъж с положителна проба в централата, беше направено тестване за COVID - 19 сред работниците в един от цеховете в ТЕЦ "Бобов дол". "Изследвани бях 70 души, положителните тестове дойдоха с резултатите от пробите. Сега предстои да бъдат изследвани и техните контактни", уточниха от Областния щаб.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини