Клането на агнета за празниците - само след уведомяване на ОДБХ

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Строги правила за клане на животни въведе Българската агенция за безопасност на храните. 

Стопаните на дребни преживни животни, които извършват клане във фермите си за предстоящите празници, ще трябва да уведомяват 24 часа преди клането Областна дирекция по безопасност на храните в Благоевград, както и строго да спазват хигиенните изисквания.

„Клане на дребни преживни животни за предстоящите Великденски празници трябва да се извършва от стопаните, само във ферми, регистрирани като животновъден обект. Допуска се клане само на дребни преживни животни, собственост на фермера", обясниха от ведомството.

Собственикът на фермата, в която се извършва клане, ще трябва да уведоми ОДБХ на телефон 0885767649 /д-р Калина Милушева/най-малко 24 часа преди клането, за да бъде осигурен официален ветеринарен лекар, който да извърши преглед на закланите агнета. За община Благоевград официален ветеринарен лекар е д-р Калина Милушева. При клане във фермата персоналът е задължен да спазва всички санитарно–хигиенни изисквания, както и да използва лични предпазни средства. 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини