В Гоце Делчев се отказаха от идеята за КПП-та на входно-изходните пътища

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

В Гоце Делчев се отказаха да правят КПП-та на входно-изходните артерии на града в така наречените пазарни дни. Идеята беше в понеделник и петък да има засилен контрол на влизащите в общинския център, тъй като по традиция в тези дни хора от целия регион идват на пазар тук. Заради настъпващата епидемия местната власт искаше по този начин да затегне контрола и да ограничи струпването на хора, още повече, че тържището не функционира.

Оказа се обаче, че заповеди за контролно-пропускателни пунктове може да издава само министъра на здравеопазването или от директора на Регионалната здравна инспекция. 

Общинският кризисен щаб препоръчва на всички граждани от региона да пътуват в гр. Гоце Делчев само в случай на неотложност, свързана с полагане на труд, здравословни причини на пътуващия или негови близки, завръщане на настоящия или постоянен адрес и напомня, че основният начин за предпазване от COVID-19 е спазването на физическа дистанция.

В гр. Гоце Делчев ще бъде засилен контрола от страна на служителите на Районно управление на МВР – Гоце Делчев и служители на общината по спазването на противоепидемичните мерки срещу разпространението на COVID-19 и при установени нарушения ще се налагат предвидените в Закона за здравето санкции.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини