Дарение за „Пирогов” събират прокурорите

Дарение за „Пирогов” събират прокурорите

Прокурори, следователи и съдебни служители започват кампания да направят дарение на столичната клиника "Пирогов". Причината за този акт на солидарност е настъпилата криза заради разпространението на COVID-19 у нас. Призивът за събирането на дарение е публикуван днес на сайта на Главна прокуратура.

Ето пълния текст на съобщението:

Уважаеми колеги,

прокурори, следователи и съдебни служители, намираме се в безпрецедентна по своите размери криза, която освен мобилизация и активност от наша страна, изисква проява и на солидарност. На първо място към тези наши сънародници, които са изправени пред най-трудното изпитание - да диагностицират и лекуват заболелите от новия коронавирус COVID-19, при това с риск за собственото си и на своите близки здраве и живот.

Макар все още да се намираме в началото на разпространението на болестта у нас, едни от най-тежките случаи на заболели се насочват и лекуват в Университетската болница за активно лечение и Спешна медицина „Н.И. Пирогов“. В този момент лекарите, медицинските сестри, санитарите и доброволците на „Пирогов“ имат нужда от нашата подкрепа и солидарност.

Знаем, че всеки един от вас има своите грижи и потребности. Сигурно имате близки и роднини, потърпевши и от мерките, които държавата предприема в опит да ограничи разпространението на заболяването. Тежките времена са за всички, но в този момент персоналът и болните от коронавирус в „Пирогов“ имат нужда от нашата благотворителност. Призоваваме ви, който желае да ги подкрепи, да направи лично дарение по специалната банкова сметка, открита от УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ за борба с COVID-19:

УМБАЛСМ Н.И. ПИРОГОВ ЕАД

ЦКБ АД КЛОН ЦЕНТРАЛЕН

IBAN: BG03 CECB 9790 1045 1599 00

BIC: CECBBGSF

Основание за превод: Дарение за COVID-1 

Да не забравяме, че направеното добро днес, утре ще ни се върне и на нас!

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини