Димитър Бакалов предупреди: Възможно е временно затруднение на доставките на хляб

Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

За недостиг на хляб в по-малките квартални магазини през почивните дни сигнализираха жители на Благоевград. Проверка установи, че днес хляб има в магазинната мрежа, но производители предупредиха, че е възможно отново да има затруднение.

Според Димитър Бакалов, хлебопроизводител от Благоевград, причината е че в града няма голяма фирма или хлебозавод, а основните количества се доставят от съседните градове и София. В условията на извънредно положение доставките са по-тромави. От друга страна местните фирми все още не могат да се ориентират какви количества да произвеждат. Някои рязко са свили производствата, но сега бързо ще наваксат.

"Самите ние не можем все още да се ориентираме какви количества да правим - голяма част от хората са напуснали града и са се изнесли по селата и там всъщност търсенето се увеличава. Но в следващите дни нещата ще се нормализират", подчерта Бакалов.

Той се оплака, че заради обявеното извънредно положение и невъзможността малките му обекти да работят, ще освободи десет свои работници.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини