Родителите решават да пуснат ли децата на училище днес

Родителите решават да пуснат ли децата на училище днес

Важно съобщение разпространи тази сутрин Министерството на образованието и науката. Поради извънредните обстоятелства с развитието на заболеваемостта с коронавирус и предпазването на разпространението, днес, 13.03.2020 г., на всички места, където няма грипна ваканция в момента, учениците са освободени да не присъстват в училище по преценка на родителите.

Това е резултат от искането на правителството и Националния оперативен щаб за въвеждане на извънредно положение срещу разпространението на коронавируса. Очаква се решине на Народното събрание. Министрите и експертите се събраха по спешност снощи, след като стана ясно, че само в четвъртък 16 българи са дали положителни проби за коронавирус у нас. Така заболелите в страната вече са 23. 

"Ще предложим на НС да се въведе извънредно положение заради коронавируса - затваряне на училища, университети, игрални зали, нощни заведения. Забрана за пътуване от България към други държави и здравното министерство да актуализира данните от кои държави да не влизат у нас", каза премиерът Бойко Борисов.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини