Руски турист оцеля два часа под лавина в Пирин, извадиха го изпод снега невредим

Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

Руски турист беше спасен, след като престоя два часа под лавина в Пирин, съобщи БТВ.

Мъжът с негов сънародник от Москва карали ски извън пистите в местността Ечмище, високо в планината. Около 11 часа планински спасители от ПСС-Банско получили сигнал за помощ. Оказало се, че единият от туристите успял сам да се измъкне от лавината и подал сигнал. Веднага група от четирима спасители тръгнали към лавината.

Затрупаният скиор бил локализиран по едната ска, която се подавала изпод снега. Оказало се, че мъжът е престоял около два часа под лавината, дишайки през отвор.

Планинските спасители предупреждават за високо лавинна опасност в Пирин и призовават да не се карат ски извън извън пистите.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини