РЗС се обяви срещу всякакви опити за застрояване на парка в Сандански

Снимка: Община Сандански, архив
Снимка: Община Сандански, архив

Партия „Ред, законност, справедливост” остро възразява срещу всякакви опити да се преотреждат терени с цел застрояване на парк „Свети Врач“ в Сандански. Нейните съветници в града настояват категорично точка 2 от дневния ред на заседанието на Общински съвет-Сандански, насрочено за 27 февруари, да отпадне.

„Апелираме за формиране на комисия в Общински съвет-Сандански, която да установи нарушаван ли е мораториумът, наложен със заповед №УТИ-121 от 22.12.2016 г., и да изработи пътна карта с конкретните стъпки водеща до обявяването на парк „Свети Врач“ за паметник на градинарското и парково изкуство по закона за културното наследство. Ние от РЗС винаги сме отстоявали тезата, че парк „Свети Врач“ е белият дроб и най-красивата част от лицето на Сандански и всеки, който посяга комерсиално към парка, трябва да бъде спрян”, се казва в позицията на РЗС. Призовават се гражданите на Сандански за активност, информираност и при необходимост - за действия в защита на парк „Свети Врач“-Сандански.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини