Сатовча осигури 180 000 лева за храна и подкрепа на бедните

Снимка: Община Сатовча, архив
Снимка: Община Сатовча, архив

Общинският съвет в Сатовча прие предложението на кмета Арбен Мименов да се осигурят 180 000 лева от общинския бюджет. Тази сума е крайно необходима, за да не се прекъсва изпълнението на редица социални проекти в общинския център и останалите населени места. Предоставените пари са оборотни средства и те ще позволят на местната власт да продължи да помага на крайно нуждаещите се хора. Стотици жители на общината се възползват от предоставянето на различни социални услуги.

Средствата на Общината ще се изразходват за реализацията и тази година на проектите „Осигуряване на топъл обяд в община Сатовча”, “Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания”, „Механизъм за лична помощ”, „Обучение и заетост”, „Социално-икономическа интеграция на уязвими групи”, както и други проекти, които ще бъдат одобрени през 2020 година. Впоследствие тези пари ще бъдат възстановени от сумите по междинните плащания в бюджета на общината, но не по-късно от 31 декември тази година.

„Наш дълг е да сме в подкрепа на най-уязвимите групи от нашето общество. Благодарен съм на съветниците, че подкрепиха предложението ми. По този начин гарантираме не само изхранването на над 100 души, но и предлагането на други социални услуги на много нуждаещи се”, коментира кметът Арбен Мименов.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини