Най-добрите скиорки показаха класа в Банско

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

При перфектни условия се проведе вчера спускането за жени, старт от Световната купа, в курорта Банско. Най-добрите в света алпийки демонстрираха пред ентусиазираната публика висша класа на писта „Марк Жирардели”. Зрителите не спряха да подкрепят състезателките с окуражителни възгласи, невероятно бе настроението по трибуните. Под слънчевите лъчи на Бъндеришка поляна Микаела Шифрин спечели спускането в първия състезателен ден. Американката преодоля трасето под Тодорка за 1:29.79 секунди и записа пета победа за сезона и общо 65-а в кариерата си. За специалистката в техничните дисциплини това е втора победа в скоростна дисциплина след Лейк Луис през 2017 г.

Победата донесе рекорд за Шифрин: тя вече има победи за Световната купа в 16 различни държави - повече от всеки мъж или жена в алпийските ски. Втора на 18 стотни след Шифрин остана Федерика Бриньоне, а на трето място с 23 стотни разлика се класира швейцарката Йоана Хехлен. На четвърта и пета позиция са италианките Елена Куртони и Марта Басино. Грешка малко преди финала отне около секунда на Петра Влъхова (Словакия) и в крайна сметка тя финишира едва шеста. Oлимпийската шампионка София Годжа (Италия) беше една от 16-те състезателки, които не успяха да завършат състезанието. Шифрин продължава да води в генералното класиране с 1075 точки в актива си. Втора е Бриньоне със 795 точки, следвана от Влъхова, която има 766 точки. Днес предстои още едно спускане, а в неделя е супергигантският слалом. Първоначално в Банско трябваше да се проведат две състезания, но отмененото поради лошо време спускане от Вал д’Изер на 21 декември бе преместено в красивата Пирин планина.

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини