Община Банско с перфектна организация за Световната купа по ски

Община Банско с перфектна организация за Световната купа по ски

Броени дни остават до началото на най-голямото спортно събитие на 2020 година в България – стартовете за Световната купа по ски алпийски дисциплини при жените. От 24 до 26 януари в Банско ще се събере елитът на алпийските ски в света. Градът ще посрещне хиляди почитатели на високото спортно майсторство в най-престижните ски-дисциплини. Като съорганизатор, Общинската управа на Банско се подготвя усилено за традиционно отличното провеждане на състезанията и съпътстващата ги програма.

Кметът Иван Кадев организира поредната среща на институциите, които имат отношение и ангажименти, свързани с удобното, безопасно и сигурно пребиваване на спортисти, журналисти, гости и граждани на Банско в трите състезателни дни.

На фона на водната криза в страната, в подножието на Пирин в краткосрочен план такива опасения няма, докладваха от местното ВиК.

Метеорологичните прогнози се следят внимателно и всички имат готовност с техника и подсилени екипи да реагират на всякакви ситуации, стана ясно на срещата.
И по време на състезанията основните проблеми се очаква да бъдат свързани с трафика и паркирането. Още в първите дни на годината, кметът Иван Кадев издаде заповеди за временна организация на движението през зимния туристически сезон и по време на състезанията за Световната купа. Полицията и общинската служба за обществен ред и сигурност са натоварени с предизвикателството да предотвратят задръстванията и инцидентите. Движението по част от уличната мрежа в града, където са най-натоварените кръстовища, ще бъде направлявано от регулировчици в пиковите периоди.

Общината и полицията апелират за спазването на регулацията на движение и за паркиране. Противопожарната служба, почистващата техника и линейките трябва да имат безпрепятствен достъп до всички точки на града и ски-зоната. Затова, контролните органи предупреждават, че стриктно ще следят за нарушения и ще бъдат безкомпромисни в санкционирането.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини