Битката за Сандански ще се реши с балотаж между ГЕРБ и ВМРО

Снимка: Община Сандански, архив
Снимка: Община Сандански, архив

На първи тур на местните избори не бе избран кмет на община Сандански. Нито един от осемте кандидати не спечели над 50% от доверието на своите съграждани. На балотажа със сигурност един срещу друг ще се изправят досегашният кмет Кирил Котев от ГЕРБ и Атанас Стоянов от ВМРО-БНД, който е депутат. Това сочат данните към 07,00 часа при обработени 75,14% СИК протоколи в ОИК.

Котев печели 36,00% от гласовете на упражнилите правото си на вот, Стоянов пък получава 30,52% от доверието на избирателите. Трети с 13,47% засега остава лидерът на ПП „Ред, законност, справедливост” – Яне Янев, който бе подкрепен и от партия ВОЛЯ. На четвърто място е кандидатът на „БСП за България” – Младен Тимчев, той има 10,34% подкрепа. Възможно е обаче Тимчев да изпревари Янев.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини