Земляческа среща събра стотици хора в село Полето

Снимки: Община Симитли
Снимки: Община Симитли

Храмов празник отбелязва вчера църквата „Покров Богородичен” в квартал „Нивото” в симитлийското село Полето. Църковният събор събира на обща трапеза местни, роднини и приятели от цяла България.

Храмовият празник се е наложил като земляческа среща. На този ден местните в кв. „Нивото” посрещат роднини, приятели – да се видят, поговорят, повеселят. Празничен водосвет бе отслужен пред храма и се осветиха няколко казана курбан.

След това всички заедно седнаха на трапезите да похапнат и да се повеселят под съпровода на оркестър.

Tрадицията за събирането е от 15 години, откакто я има църквата в квартала. Празникът „Покров Богородичен” по църковния календар събира всички, които обичат родния дом.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини