КЗП: Такса за зареждане на телефон в заведение - законна, за WC - не

Снимка: КЗП
Снимка: КЗП

Заведение на плажа в Крапец въведе такса от 1 лев за зареждане на телефон. Оттам обаче ще платят глоба не заради това, а по друга причина -  таксували клиентите и за ползването на тоалетна.

Димитър Маргаритов, председател на Комисията за защита на потребителите, обясни по Нова тв, че щом таксата „зареждане на телефон” е предварително обявена, тя е законна. Таксата от един лев за зареждане на телефон е била обявена от „Крапец Бийч Бар” на видно за клиентите място, увери председателят на КЗП. Таксуването на клиенти за ползването на тоалетна обаче е незаконно, а заведението, което го е направило, ще плати глоба.

"Санкцията ще бъде минимум 1 000 лева и ще е затова, че тоалетната не може да се ползва от клиентите безплатно", заяви Маргаритов пред Нова тв.

Що се отнася до зареждането на телефона, Маргаритов обясни, че щом е обявено като услуга, е законно и всеки може да отиде във въпросното заведение и само да си зареди телефона, като така вече се води клиент. 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини