Воден ад скъса водопровода на Черна Места, подкопа главен път

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Пороен дъжд предизвика срутване на ската на река Черна Места в района на едноименното село и подпока път II-84 от Якоруда за Велинград. Пороят се е излял през изминалата нощ и придошлите води на реката, чието ниво се е вдигнало с над метър само за броени часове, са отнесли склона под шосето, който е до самия ръб на асфалта.

Веднага са предприети мерки за обезопасяване на пътния участък. В момента движението се осъществява само в едната лента, другата е затворена, за да не се стигне до пропадане на част от самия път. Трафикът се регулира, шофьорите се предупреждават да карат с повишено внимание и съобразена скорост. Комисия от експерти на Областно пътно управление-Благоевград извършва оглед на местопроизшествието. Специалистите ще дадат мнението си как да се укрепи най-бързо и най-ефективно пропадналия скат над реката.

„Казаха ни, че проблемът е от силния дъжд през изминалата нощ. Имаме съмнения, че е само от дъжда, тъй като в района има и язовири. Една къща е наводнена, за нас най-големият проблем е скъсването на водопровода на 5-6 места от водохващането до селото ни. Дано успеем да го ремонтираме, за да не останем без вода”, коментира кметът на село Черна Места – Джемал Шарански.         

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини