Новият член на СЕМ е аграрен специалист с успех 3,89 от УНСС-Враца

Снимка: OFF News.bg
Снимка: OFF News.bg

Новият член на Съвета за електронни медии (СЕМ) Галина Георгиева е завършила висшето си образование във филиала на УНСС във Враца със специалност "Аграрна икономика" и среден успех от дипломата Добър 3,89". Оценката ѝ от държавния изпит е 5,00, а в програмата на специалността няма нито една свързана с медийната материя дисциплина, съобщава offnews.bg.

Биографичната справка бе качена на страницата на Народното събрание.

Георгиева получава първата си и единствена диплома за висше образование (степен бакалавър) през 2007 г., като паралелно с това работи на неназована в автобиографията си позиция в Нова телевизия. От факсимилето на трудовата ѝ книжка се вижда, че е била наета като... телефонен оператор в административния отдел, а по-късно се прехвърля в отдел "Продажби".

В няколко дружества като "Нетера" и "Телехаус" тя работи като търговец и консултант "Продажби". 

Темата за професионалната подготовка и евентуалната обвързаност на Георгиева бе повдигната още в парламента, веднага след като депутатите гласуваха тя да заеме мястото на Иво Атанасов, чийто мандат изтече. Галина Георгиева влиза в СЕМ от т.нар. парламентарна квота, чрез която се назначава трима от общо петимата членове. Кандидатурата ѝ бе издигната от ГЕРБ, като я номинира лично председателят на Комисията по култура и медии Вежди Рашидов.

Името на новия член на съвета е слабо познато в медийната общност. Посочено бе, че тя идва от организацията за колективно управление на сродни права в музиката ПРОФОН. Справката показва, че в ПРОФОН Георгиева работи едва от месец март 2019 г. В автобиографията си тя посочва, че е "адаптивна и с желание за идентифициране на нови възможности"; че "упражнява преценката си и работи съобразно установените норми и ред в организацията" и че е "добре организирана и ориентирана към решение, които насърчават положителни отношения". Допълва, че е "специалист в телекомуникационните услуги и познание в медиите".

Източник: offnews.bg

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини