Магията на родния фолклор три дни радва жители и гости на Банско

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

За втора поредна година Банско е домакин и съорганизатор на "Фолклорна магия" - един фестивал, който събира ритмите и багрите на най-българската музика.

Кметът на общината - Георги Икономов, официално откри музикалния форум днес и благодари на организатори, спонсори и партньори. Пожела дълголетие на превръщащото се в традиция за Банско събитие и увери, че без всеотдайните участници то не би било възможно

Съставите, певците, танцьорите, музикантите и занаятчиите, които се представят в три поредни дни, носят духа на българското творчество и непреходните традиции. Фестивалът въпреки състезателния си характер създава приятелства и безценни спомени, а жителите и гостите на Банско имат уникалната възможност да се почувстват част от този празник на българщината. Всички присъстващи могат да се забавляват с богатата програма от афиша на фестивала.

На 14 юли в 12.00 ч. призивът на организаторите е зрителите да облекат своите народни носии и да дойдат на спектакъла, подготвен специално за фестивала от община Банско, Народно читалище "Никола Вапцаров" и "Дружина Перински Айдути". Те ще станат преки свидетели на възстановката на най-паметния ден за Банско - обявяването на свободата от великия ни поет Пейо Яворов през далечната 1912 година.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини