Банско ще си сътрудничи с гръцката община Волви

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Кметът на Банско - Георги Икономов, и кметът на Община Волви, Гърция Диамандис Лиамас, подписаха споразумение за сътрудничество и съвместна дейност между местни власти. Споразумението предвижда партньорство и взаимноизгодно сътрудничество, да осъществят съвместни дейност в областта на опазването на околната среда, развитието на туризма, сътрудничеството между бизнеса, гражданското общество, образованието, културата, спорта и младежките дейности.

Двете общини ще осъществяват съвместни форуми, обмени – туристически, спортни, културни и др. от взаимен интерес. Предвижда се също кандидатстване по отворени процедури по “ИНТЕРРЕГ и Хоризонт 2020”, “Европа за гражданите” и други европейски инициативи в сферата на опазване на околната среда, превенция на природни бедствия и др.

Спортни, културни и младежки обмени, подобряване на административния капацитет на местните власти от страните членки на ЕС; обмени в сферата на бизнес партньорство, добри туристически практики и т.н. са също част от Споразумението. Конкретните параметри на сътрудничеството между страните ще се уговарят писмено за всеки отделен случай и всеки отделен проект за кандидатстване в Брюксел.
 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини