Порожанов: Собственици на 32 къщи за гости ще връщат пари

Снимка: offnews.bg
Снимка: offnews.bg

„Фонд „Земеделие” си е свършил работата. Той е направил всички „чекове” от гледна точка на изискванията за риск, анализ и проверка. Дори са завишени проверките по къщите за гости”, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия земеделският министър Румен Порожанов.

Той посочи, че всички финансирани с евросредства къщи за гости са качени на сайта на Фонд "Земеделие".

Министърът отчете, че към 2018 г. 32 къщи за гости са с искане за пълно възстановяване на парите, а 62 – с допълнителни констатации за непълно изпълнение на бизнес плана.

„В момента сме в процедура по събиране на средства за неизползване по предназначение на обекти, финансирани по програмата”, обясни той. Търсените суми са около 10 милиона.

Повод за новите проверки бе информацията за непознаване по предназначение къщи за гости на семейството на депутата от БСп Елена Йончева, както и оставката на зам.-директора на фонда Иванка Багдатова-Мизова. За последната се появи сигнал, че телефонът ѝ е оставен за връзка за къща за гости на Юндола.

„Поискал съм официална проверка. По думите на г-жа Мизова тя е имала доброто намерение да помогне на тези хора да си направят сайт още през 2011 г. Тогава си е сложила телефона и го е забравила. По нейните думи никой не я е търсил. Една проверка може да установи дали е съпричастна към проекта”, заяви Порожанов.

Източник: offnews.bg

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини