Училищната песен събира младежи от Пиринско в Разлог

Снимка: Община Разлог, архив
Снимка: Община Разлог, архив

Фестивал на училищната песен ще се проведе в град Разлог на 3 май. Събитието се организира от СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви”, с любезното съдействие и финансова подкрепа на община Разлог. Фестивалът ще е на централния площад и започва в 11,00 часа. За първи път той се осъществи през 2018 година по повод 100-годишния юбилей на Разложката гимназия.

Сега ще се постави началото на една нова традиция, която да бъде завещана на бъдещите поколения. Събитието има конкурсен характер, а неговата цел е да събере под един покрив талантливите любители на музиката. Участници във фестивала могат да бъдат както индивидуални изпълнители, така и хорови формации, които ще бъдат разпределени в три възрастови групи: I-IV кл., V-VII кл., VIII-XII кл. Ще участвату ченици от Пиринския край, които ще популяризират училищната песен.

Младите таланти ще бъдат оценявани в следните четири категории - вокално изпълнение, музикален съпровод, хореография и оригинални костюми.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини