Второкласници от Седмо СУ подкрепиха каузата „Капачки за бъдеще”

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Ученици от вторите класове на Седмо СУ „Кузман Шапкарев“ в Благоевград предадоха голямо количество капачки за каузата „Капачки за бъдеще“. Децата и техните ръководители ги събраха в монтираното метално сърце пред „22 септември“. Те са събирали пластмасовите капачки в продължение на месеци. Десетки хора всеки ден подкрепят кампанията, пускайки капачки в специално обособения съд. 

Капачките се събират целогодишно, като периодично ще бъдат предавани в обособените за целта пунктове за рециклиране. 

От началото на кампанията има събрани над 100 тона пластмаса на национално ниво. С приходите от предаването на капачките за рециклиране са закупени вече 8 кувьоза, а целта до края на годината е да бъдат подменени амортизираните кувьози във всички 20 общински болници, в които има останали такива.  

Според статистиката всяко 10 бебе се ражда недоносено. Освен тях, нужда от престой в кувьоз имат и бебетата родени с временни дихателни затруднения, родени при затруднени условия и с нужда за постепенна адаптация към околната среда. Старите и неизправни кувьози могат да доведат до сериозни увреждания на зрението и не само. Община Благоевград основа първия пункт през ноември 2017 година.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини