Бойни кораби на НАТО акостираха във Варна

снимка :  бТВ
снимка : бТВ

Бойни кораби на НАТО акостираха във Варна. Втората постоянна противоминна група на Алианса ще бъде на мисия в Черно море до първата третина на март. Тя е една от тези с най-висока готовност от силите за отговор на НАТО.

В момента групата се командва от немски спомагателен кораб, а в състава й влизат плавателни съдове от Румъния и Турция, както и българският минен ловец "Цибър". Предстои да се присъедини и кораб от Испания.

"Всички кораби са сертифицирани и отговарят на най-високи изисквания. Моята работа е да ги сформирам като една група. Съвместни тренировки и упражняване на всички възможни сценарии, които могат да ни се случат", обясни Мартин Шварц, командир на Втора постоянна противоминна група на НАТО.

През следващите дни групата ще участва в българо-румънското учение "Посейдон".

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини