Майстор-винар и майстор-кулинар избраха в Благоевград

Снимка: Читалище
Снимка: Читалище

На 13 февруари за трета поредна година в читалищната библиотека се проведе конкурс „Най – начетен майстор винар“ сред читателите и читалищните членове на Народно читалище „Никола Й. Вапцаров – 1866”.

Дегустацията на представените 21 вина направи инж. Мирослав Гарванов –енолог с практика в Австралия и Калифорния. В категория червени вина отличието за втора поредна година взеха Ангел и Весела Георгиеви, следвани от Борис Алексов и Ангел Ангелов. В категорията бели вина майсторлъка си потвърди Борис Алексов. Второ и трето място заеха вината на Румяна Николова  и Ангел Ангелов.

Тази година паралелно с конкурса за вино, събитието бе обогатено и с нов елемент - конкурс „Най-начетен майстор кулинар“. От представените домашно приготвени мезета присъстващите оцениха като най-добро сиренцето с орехи и домашно сладко от бели череши, приготвено от Галина Илиева.

Градуса на настроението повдигнаха дамите от Вокален ансамбъл "Езерец" с диригент Илиян Юручки и младите актьори от Театър „Гестус“.
 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини