Зелена светлина от ОбС - Сандански започва преговори с МОН за имот

Снимка: Община Сандански, архив
Снимка: Община Сандански, архив

Общинският съвет в Сандански одобри предложението на кмета Кирил Котев общината да поиска безвъзмездното предоставяне на имот от Министерството на образованието и науката. Теренът е публична държавна собственост и представлява част от сградата на Почивна база „Мрамор”.

Постройката е с разгъната застроена площ от 4308 квадратни метра, с прилежащ терен от 8600 квадратни метра – паркинг и дворно място. Мазето, първият и вторият етаж са на МОН, а третият, четвъртият и петият етаж са на неговото дружество „Ученически отдих и спорт” ЕАД. „Провели сме предварителни разговори с ръководството на МОН и сме получили принципно съгласие да ни прехвърлят безвъзмедно имота. Ще направим необходимите стъпки и вярвам, че няма да има проблеми с придобиването му от община Сандански”, сподели кметът Котев.

Въпросната база се намира на стратегическо място – до новата спортна зала, която се изгражда, над закрития плувен басейн, за който община Сандански ще отпусне средства тази година, за да се пусне в експлоатация. Наблизо е и новата автогара на града. „Искаме да направим там модерен комплекс за спорт и отдих в района”, каза още градоначалникът.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини