Дискутират в Сандански начини за подкрепа на културата

Снимка: Община Сандански
Снимка: Община Сандански

Сдружение „Културен Клъстер България“ кани съмишленици и потенциални партньори на среща-разговор в град Сандански на 25 януари от 11.00 ч. в конферентната зала на хотел „Панорама“.

На срещата гостите ще бъдат запознати с дейността и целите на неправителствената организация за подкрепа на регионалната и националната култура, като ще бъде представен опитът на други страни от срещите на екипи на Клъстера в Австрия, Германия, Франция, Испания, както и в ЮНЕСКО.

Сред основните приоритети на „Културен Клъстер България“, който работи по проект „Иновации и конкурентноспособност“ на Министерството на икономиката, са предоставяне на информация в областта на културата, участие и осигуряване на достъп до програми и проекти, финансирани от Европейския съюз и/или други национални или международни донорски програми, организиране на изложения, конференции, фестивали и събития с културна насоченост, разработване и внасяне на предложения за актуализиране на нормативната база, регулираща културния сектор, насърчаване на мениджмънта в областта на изкуството и изграждане на мост между културата, бизнеса и институциите у нас и в чужбина.

Сдружението организира участия в регионални, национални и международни проекти и програми. Екипът е осъществил поредица от срещи с организации в страната и в чужбина, имащи сходен предмет на дейност, присъствал е на международни форуми, изложения, фестивали и панаири.

На събитието в Сандански членовете на Консорциума ще запознаят аудиторията със заложените дейности в проекта „Подкрепа за изграждане и укрепване на капацитета на Културен Клъстер България” и с направеното досега. Идеята е да се осъществи сътрудничество между сдружението и регионалните културни институции, както и да се изградят партньорства с юридически и физически лица, представители на културния бранш в региона. Участниците ще бъдет запознати и с условията за членство в клъстера.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини