Притежаваш морал и знания – ставаш обществен възпитател в Струмяни

Снимка: Община Струмяни
Снимка: Община Струмяни

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при община Струмяни набира кандидати за обществени възпитатели. Те трябва не само да притежават необходимата общообразователна подготовка, опит и умения за работа с деца, но да имат висок морал и добро име в обществото, да не са осъждани. Друго изискване е да познават нормативната уредба за работа с деца с противообществени прояви и структури в системата, както и уредбата, свързана с корекционно-възпитателната работа с малолетни и непълнолетни деца.

Общественият възпитател извършва индивидуална, корекционно-възпитателна работа с определените му от местната комисия малолетни и непълнолетни деца. Той трябва да си взаимодейства с родителите (или лицата, които ги заместват), инспекторите на ДПС, училищните ръководства, класни ръководители, педагогически съветници, социални работници, психолози, лекари и специализирани институции, да участва в дейностите по плана за превантивна работа на МКБППМН през годината.

Изборът на обществен възпитател предвижда два етапа - подбор по документи и интервю. Кандидатите трябва да внесат необходимите документи в деловодството на общината, като срокът за прием е от 10 януари до 25 януари. Резултатът от първия етап ще бъде оповестен на сайта на общината на 30 януари. Събеседването с допуснатите кандидати до втория етап на конкурса ще се проведе на 31 януари от 10:30 ч. в залата на общинския съвет.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини