Актуализират списъка с общински жилища в Благоевград

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Актуализация на списъка на общинския жилищен фонд за 2018 година ще обсъдят общинските съветници в Благоевград на предстоящата сесия, която ще се проведе този петък. Още преди приемане на тазгодишния бюджет кметът Атанас Камбитов увери, че ще бъде направена проверка на всички наематели на евтини апартаменти в областния център и ще сложи край на "пожизненото им ползване" от цели поколения. Той подчерта, че ще инициира и прецизиране на наредбата за настаняване в такива жилища, както и въвеждане на по-строги правила и санкции за некоректинте ползватели.

На предстоящото заседание на местния парламент като първа точка е залегнало предложението относно приемане на бюджетна прогноза за периода 2019-2021 година на постъпленията от местни приходи и на разходите на местни дейности.

Местните парламентаристи се очаква да предоставят права на Кмета на общината да издаде нов Запис на заповед за авансово плащане по проект „Инвестиции в подобряване качеството на образователната среда в Благоевградска професионална гимназия“, по Приоритетна ос 3 „Регионална образователна инфраструктура“, по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г.

Общинските съветници ще разгледат и въпросите, свързани с изтичане срока на договора за възлагане управлението на две общински дружества- „Паркинги и гаражи- Благоевград” ЕООД и „Пазари” ЕООД- Благоевград.

Като последна точка в дневния ред на предстоящата редовна сесия е включено Предложение от групата на БСП за създаване на временна комисия за обследване и контрол върху изпълнението на реконструкцията на площадното, подплощадното пространство и фонтаните, художествено осветление в централна градска част между сградите на Общинска администрация- Благоевград, Регионална здравна инспекция, сградата на АУБ и хотел „Ален мак”.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини