Андон Тодоров: Нямам амбиции към председателския пост на ОбС

Снимка: ПП Партия на зелените
Снимка: ПП Партия на зелените

"Нямам никакви амбиции към председателския пост на ОбС- Благоевград". Това заяви Андон Тодоров, председател на групата съветници от ПП "Партия на зелените" в Общинския съвет на областния център. Изявлението му е отговор на председателя на местния парламент - Радослав Тасков, който днес на пресконференция пък заяви, че Андон Тодоров имал апетити към председателското място в ОбС.

Ето и декларацията от името на съветниците от ПП "Партия на зелените":

Господин Тасков, днес на пресконференция, която сте свикали за първи път от 2013 г. насам, знайно по какви причини,  за пореден път доказахте пред цялото общество и медиите, че Вие не зачитате институцията Общински съвет и  не само я свалихте на много ниско ниво, но използвате трибуната да отправяте лични нападки.

На днешната пресконференция сте заявили, че „групата на Дончо се е превъзбудила“, явно визирайки третата по големина група "Партия на Зелените". За Ваше сведение искаме да Ви кажем, че в групата на Партия на Зелените няма Дончо, а присъстват имена на съветници – Андон Тодоров,  Цветозар Балабанов, Александър Стойков  и Янка Шейтанска.

Езикът, който използвате не отговаря на поста, който заемате в толкова значим орган, а именно председател на Общински съвет на най-големия град в областта Благоевград.  Групата на "Партия на Зелените" продължава да иска Вашата оставка като смятаме, че Вие не само не се справяте както трябва с ангажиментите, които има председателят,  но и избирателно допускате предложения до комисии и заседания на Общински съвет. Колкото и да се опитвате да се измъкнете, Вие вече се оплетохте г-н Тасков, защото в решението на ОбС за детските градини ясно и точно беше предложено да се запише медицински документ или болничен лист, никои от колегите съветници не е правил предложение и не е подлагано на гласуване след медицински документ в скоби да има болничен лист.

Ние сме против начина, по който се води Общински съвет и смятаме, че при една промяна на правилника на ротационен принцип ще доведе до оптимизиране на  работата, както в ОбС и неговите комисии, така и повече информираност на гражданите. Практиката го е доказала в много други градове.

"Партия на Зелените" иска въвеждането на нов модел, с цел повече ангажираност на повече групи и общински съветници към проблемите на гражданите на Благоевград. И тук е моментът, в който председателят на групата на "Партия на Зелените" - Андон Тодоров, заявява, че няма никакви амбиции за председателския пост, както и че  в този мандат няма да излъчи кандидат за председател на ОбС от групата, при евентуална промяна на правилника – председателя да се избира на ротационен принцип.

https://ilindenpres.bg/8637-radoslav-taskov-grupata-na-doncho-iska-ostavkata-mi-neseriozno-e/

Г-н Тасков, групата на „Партия на Зелените“ може да ходи по „тънък лед“ и не се притеснява от това, защото пролетта тънкият лед ще се стопи, но под него има здрава почва, а Вие, г-н Тасков, признайте пред всички, че в момента сте на ръба на пропастта, и всяка една крачка назад може да е фатална за вас, за това разбираме колкото сте притеснен, за да си изпуснете нервите на пресконференция на ОбС, която направихте благодарение на исканата оставка от нас.

 „Партия на Зелените“, г-н Тасков, няма лични мотиви и не напада персонално Вас, както Вие твърдите. Искаме представляващия институцията председател на Общински съвет да спазва Закона и правилника на Общински съвет като редовно прави пресконференции и запознава обществото със свършената работа на общинските съветници пред хората, които са ги избрали. Групата на „Партия на Зелените“ не си е позволява никога да атакува лично и персонално, а прави политики и служи на обществото, а именно жителите на община Благоевград.

Не сме превъзбудени и не сме преживяли катарзис, но предупреждавахме многократно, че Общински съвет не работи както трябва, за това от май месец 2017г. предприехме начина на гласуване на „Партия на Зелените“ да е против всичко, заради цялостната политика, начина, по който се работи и неспазване на правилника на ОбС Благоевград.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини