Съветниците в Банско гласуваха 125 000 лв. за футболния клуб

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Общинските съветници в Банско отпуснаха 125 000 лева на местния футболен клуб, който е със запорирана банкова сметка от НАП заради дългове.

Клубът има сключено споразумение с НАП през 2016 г. за внасяне на дължимите осигуровки и данъци за предходни години. Футболният клуб внася голяма част от месечната си издръжка за задълженията си по това споразумение, но през текущата година са се натрупали нови задължения в размер на 125 000 лв.

"Необходимо бе да се изплатят тези задължения незабавно, за да се отблокира сметката на футболния клуб, затова одобрихме допълнително финансиране на ФК „Банско” със сума в размер на 125000 лв., като същата сума ще се намали от издръжката на клуба за 2018 година", коментираха съветници. Не можем да позволим да се закрие не само футболния клуб, но и школите, в които тренират много деца, допълниха те.

Въпросната сума бе осигурена от намалението на гласуваните средства за рехабилитация на улица „Пирин” – втори етап, от Инвестиционната програма на бюджета на община Банско за 2017 г.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини