Община Банско отпусна 120 000 лв. за Световното по сноуборд

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Общински съвет Банско одобри участието на община Банско като партньор в проект „Насърчаване на социалното включване чрез развитие на умения за самостоятелност и личностно развитие”. Проектът е с водеща организация СНЦ „Волейболен клуб Спартак” и се изпълнява по приоритетна ос „Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване”. В рамките на предвидените дейности, 12 лица, между 18 и 24 години, настанени в резидентни социални услуги, ще получават специализирана подкрепа с цел развитие на талантите им, придобиване на умения за самостоятелен живот, ще се търсят начини за подобряване на професионалното и личностното им развитие, ще им бъдат правени индивидуални консултации.

В отговор на молба от Българската ски федерация, бяха отпуснати 120 000 лева за организацията на Световната купа по сноуборд през 2018 година. Състезанията в дисциплините паралелен гигантски слалом и сноуборд крос, ще се проведат от 26 до 28 януари, когато световният елит в сноуборда отново ще се събере в Банско на последна репетиция преди Зимната олимпиада в Корея.

Две общински наредби претърпяха изменения и допълнения: Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и права на територията на община Банско бе изменена в съответствие с националното законодателство, както и в кореспонденция с останалите действащи общински наредби.

В действащата Наредба за търговската дейност бе удължен срокът на издаване на разрешение за удължено работно време на обектите от една на три години. С оглед поддържането на по-добра хигиена и ред на организирания промишлен пазар в гр. Банско, в наредбата бяха допълнени конкретни изисквания към търговците, упражняващи тази дейност.

Съветниците приеха ПУП – План за изменение на улична и дворищна регулация на село Филипово в района на корекцията на река Градинишка. Проектът предвижда осигуряването на транспортен достъп до три квартала на населеното място, разположени при голяма денивелация. Паралелно с това ще бъде извършена корекция на реката, т.е. ще бъде изградена защитна стена срещу преливане на водите й.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини