Одобриха още 53 сгради за безплатно саниране в Благоевград

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Нови 53 сгради са одобрени по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Благоевград. Финансирането на дейностите попада в предвидените 2 млрд. лева за реализиране на Програмата. Сградите се намират, както в централна градска част, така и в кварталите на Благоевград.Предстои изготвяне на обследване за установяване на техническите характеристики и съставяне технически паспорт за обектите. Дейностите ще продължат с реализиране на СМР, на база сключени договори между Община Благоевград и Сдруженията на собствениците.

До момента сключените договори за целево финансиране са 143 с общ брой 230 обекта. С одобрените 53 сгради, Благоевград затвърждава лидерското си място при изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност. Благодарение на целенасочената и последователна политика на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов към  момента Програмата е обхванала над 25 000 души. 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини