Мотористи гонят рекорд на Гинес в центъра на Банско

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско
Любители на мотори "YAMAHA" от цял свят ще се съберат на площад „Възраждане“ и улица „Пирин“ в град Банско. Те ще кандидатстват за рекорд на Гинес за най-много мотоциклети от тази марка, събрани на едно място.
 
Досегашният рекорд също е български, той е от 2019 г., когато си дават среща 235 собственици с марковите си мотори. До момента участие в събитието на 11 май, събота, са потвърдили собствениците на 260 мотора, очаква се техният брой да достигне 300 в деня на опита за рекорд.
 
В същия ден ще се проведе парад на ретро автомобили в града под Тодорка. Собственици на ретро коли от цяла България и от съседни страни отново ще покажат своите возила в традиционното майско дефиле.

Жители и гости на Банско ще видят някои от най-красивите и исторически значими марки автомобили от различни периоди на ХХ век.

Автомобилите ще демонстрират на красота и елегантност. Всички коли са поддържани в отлично състояние. Тях ще представят опитните им водачи, които се грижат за техническата им изправност, интериор и безупречен външен вид.

Повечето от возилата бяха на по 50-60 години, има и по-стари, но възрастта въобще не им личи благодарение на техните собственици.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини