Жалби на граждани вкараха в съда скъпите данъци, такси и таксиметрови услуги в Благоевград

Снимка: Пресцентър
Снимка: Пресцентър

Граждани атакуваха в съда решенията на Общински съвет-Благоевград от миналия месец, с които бяха вдигнати местните данъци и такси, както и цените на таксиметровите услуги. В Административен съд-Благоевград е образувано дело по жалба на Емил Радев, Людмила Манова, Надежда Войнова и Първолета Евтимова против решение №31 от заседанието на ОбС на 29 декември миналата година за одобряване на план-сметка за дейностите от Закона за местните данъци и такси, както и против решение за приемане на Наредба за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на общината.

Според жалбата решението на ОбС е нищожно, незаконосъобразно и необосновано. В жалбата се навеждат доводи, че не е спазен срокът за обществена консултация на проектонаредбата, нарушено е правото на участие на заинтересованите страни в производството по издаване на акта.

Със същите доводи се оспорва и решението за по-скъпата такса за битови отпадъци в размер на 2,5 промила, като жалбата е внесена в съда от Антония Димитрова. Атакува се и решение №33 за изменение на Наредбата за определяне размера на местните данъци. 

Оспорено е и решението на местните парламентаристи за нови минимални и максимални цени на таксиметровия превоз. Административното дело е образувано по жалба на Спас Калаузки, управител на фирма "Мега шанс".

Областният управител Мария Димова също атакува решение на ОбС от декемврийската сесия. Става въпрос за решението, с което съветниците приеха да бъде свалено сръбското знаме от входа на зала "22 септември". 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини