Адвокат: Мис Силикон, която шофира с 250 км по столичен булевард, трудно ще бъде наказана

Снимка: Instragram
Снимка: Instragram

Прокуратурата трябва да се самосезира и да разследва мис Силикон Катрин Йорданова за умишлено опасно шофиране. Наказанието може да е до 2 години затвор. Това препоръча пред NOVA TV адвокат Силвия Петкова. Доказването на опасното шофиране обаче ще е много трудно, предупреди тя.

В понеделник мис Силикон за 2022 г. публикува в социалните си мрежи как шофира по магистрала "Тракия" с 250 километра в час при ограничение от 140 км. Това клипче обаче се оказва недостатъчно, за да се наложи санкция.

"Изключително трудно ще е да се докаже, че мис Силикон Катрин Йорданова е шофирала с толкова опасна скорост. Може, но само ако се установи по камери и участък на магистралата", коментира обаче адвокат Петкова.

При доказване от страна на прокуратурата обаче Катрин Йорданова може да отнесе до 2 години затвор.

"Ако се докаже кой е бил зад волана, санкцията ще е около 1600 лв. Но тук не трябва да се прилага административно наказание, а по наказателния кодекс. Можем да говорим за извършено престъпление, защото имаме много голямо превишение на скоростта, безразсъдно шофиране и снимане. Има ясно съзнание, че може да се причини смърт на друг човек. Наказанието е до 2 години лишаване от свобода", разясни адвокат Силвия Петкова.

"Наказателната отговорност е лична. Законът за движение по пътищата предвижда наказания, ако собственик е предоставил автомобила на човек, който е под влияние на алкохол или наркотици", коментира тя възможността да бъде наказан поне собственикът на автомобила.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини