Радослав Тасков: Бюджетът на Община Благоевград е балансиран, няма дефицит

Радослав Тасков
Радослав Тасков

Бюджетът на Община Благоевград за 2023 г., който трябва да се гласува утре, е балансиран. Искам да подчертая, че в него няма дефицит. Нама как това да се случи, тъй като разходите са съобразени с наличните средства и приходите. Това каза днес на пресконференция председателят на Общинския съвет – Рядослав Тасков. Той подчерта, че е безпрецедентно да се приемя бюджет за настоящата година в края на месец август, но за това си има обективни причини – поредица от избори и нефункциониращо Народно събрание.

Според него не може един бюджет да удовлетвори всички искания и очаквания. Особено на фона на високата инфлация. На фона на това възнагражденията и на Общинска администрация, и на работниците в дружествата не отговарят на скъпия живот.

„Искам да алармирам за нуждата от промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация, който е морално остарял. Другият голям проблем за Общините и липсата на децентрализация. Ако само 1% от Данък общ доход се връща в Община Благоевград, това означава над 10 милиона приходи. Търпението на местната власт се изчерпва и нищо чудно да се стигне до протести на местната власт срещу централната власт”, каза още Радослав Тасков.   

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини