ОбС-Благоевград гласува пак решението си за високотехнологичен парк в бившата казарма

Снимка: Община Благоевград, архив
Снимка: Община Благоевград, архив

Местният парламент в Благоевград за втори път гласува днес решение за обявяването на поземлен имот на площ от над 25 декара в парк „Македония” от публична в частна общинска собственост. За първи път то се прие на сесията на 30 юни на предишно заседание на Общинския съвет, но бе върнато със заповед на бившия областен управител Стоян Христов като незаконосъобразно.

ОбС подкрепи предложениета на кмета Илко Стоянов в бившата казарма да се изгради  специализиран индустриален парк за високотехнологични дейности.

Градоначалникът увери съветниците, че са предприети всички законови действия, за да се запази този имот, в който да се направи високотехнологична зона. Има вече изготвен не само Подробен устройствен план за този терен, но и разрешение за строеж в идейна фаза.

„Факт е реален и голям интерес на компании и от страната, и от Европа, които искат да развиват дейността си в бъдещия високотехнологичен парк. Готови сме да подадем ръка на Областна администрация и държавата, защото този проект е много важен за развитието на община Благоевград”, каза кметът Илко Стоянов.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини