Гърмен иска да санира училището, търси финансиране

Снимка: СУ-Гърменм
Снимка: СУ-Гърменм

Общинският съвет даде съгласието си Община Гърмен да кандидатства с проектно предложение за саниране на сградата на Средно училище „Свети свети Кирил и Методий" в общинския център. Целта на ремонтните дейности е да се достигне ниво на енергийна ефективност клас А и до по-ниско потребление на електрическа енергия.

Кметът Феим Иса ще подготви необходимите документи за кандидатстване по европейските програми.

"За нас е важно да намерим европейско финансиране, защото от общинския бюджет няма как да осигурим ремонт на училището, в което учат стотици деца от няколко населени места. Ще кандидатстваме чрез електронната система ИСУН за евентуално безвъзмездно финансиране", споделиха общински съветници в Гърмен.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини