На добър път и за много знания, ученици! Днес се открива новата учебна година

Снимка: Община Симитли, архив
Снимка: Община Симитли, архив

Днес започва новата учебна година. Над 717 000 ученици ще прекрачат прага на класните стаи. От тях над 57 000 са първокласниците.

Учебната година в различни училища ще открият президентът Румен Радев, служебният премиер Гълъб Донев, министърът на образованието Сашо Пенов. Обучението навсякъде ще започне присъствено, категорични са от МОН, като са взети мерки за опазване здравето на ученици и учители.

46 образователни институции от 14 области в страната ще започнат учебната година в други сгради, като най-честата причина за това са продължаващи ремонти.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини