По предложение на Иван Ризов: ОбС поиска защита на националния интерес при преговорите със Северна Македония

Иван Ризов, снимка: Илинден Прес, архив
Иван Ризов, снимка: Илинден Прес, архив

Общинският съвет в България загърби различията между съветниците и партиите, които те представляват, на днешната извънредна сесия. Това стана по време на гласуването на предложението на общинския съветник Иван Ризов, който поиска местният парламент да приеме декларация относно членството на Република Северна Македония в Европейския съюз. В текста, приет от местните парламентаристи, се отправя призив към Народното събрание и Министерски съвет да се придържат към позицията, приета единодушно от 44-ото Народно събрание.

Иван Ризов е категоричен, че е недопустимо да се прави дори и стъпка назад от основните принципи, залегнали в договора между Република България и Република Северна Македония. По никакъв начин не може да се прави и най-малкият компромис с българската история и българските национални герои.  

„Считам, че днес моментът е исторически. Народните представители и правителството са длъжни да защитят интересите на България. Радвам се, че колегите, които са от различни партии, не полотизираха моето предложение. По то начин аддохме пример на депутатите и министрите как да се работи в името на България“, подчерта Ризов.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини