Рекорд на случаите на Делта варианта у нас

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Нови 254 случая на Делта варианта на COVID-19 са били установени в страната. Това съобщиха от Националния център по заразни и паразитни болести /НЦЗПБ/. В Центъра са били анализирани 262 клинични проби, като 254 от тях са били Делта, а 6 - на Алфа вариант. Останалите два случая са на други варианти.

Клиничните проби са били взети от пациенти с COVID-19 в периода 2 юли - 8 август 2021 г. и са били изпратени от 49 различни лечебни заведения от 21 области на страната. Най-много проби с Делта вариант са били установени в София, Варна, Бургас, Пловдив, Русе, Пазарджик и Благоевград, съобщи NOVA tv.

Към 22 август 170 от тези болни са били оставени на домашно лечение, 33 са били хоспитализирани, 44 са били излекувани, а 7 са починали.

Междувременно започва масова информационна кампания за безопасността и ефективността на ваксините. Инициативата стартира първо в София. Доброволци  ще раздават брошури за ползите от имунизацията.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини