Пожар погълна 6 къщи във велинградско село

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Шест къщи и шест селскостопански постройки изгоряха във велинградското село Кръстава при пожар, разразил се късно на 13 август, съобщи NOVA. Първоначално огънят е пламнал от плевня със сено. Най-вероятната причина за това е късо съединение.

Първият сигнал за пламъците е получен около 21 часа. Към отдалеченото в планината село веднага са потеглили противопожарни екипи от няколко служби. В гасенето са участвали 15 пожарникари. Помощ са оказали и служители на горското стопанство в района.

Около полунощ огънят е овладян,  но все още има тлеещи останки. Пострадали хора и домашни животни няма. Материалните щети обаче са значителни - засегнати са жилищни къщи, селскостопански постройки и инвентар. Подробен оглед предстои да бъде направен в събота, когато ще се търси и причината за пожара.

Жители на Кръстава в социалните мрежи отчаяно отправяха призиви за помощ през нощта, докато пламъците поглъщаха част от селото. Хората в селото посочват, че в района няма вода, което допълнително възпрепятства борбата с огнената стихия.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини