1500 лв. глоба за стопанство, развъждало незаконно риба край Банско

Снимка: targ.bg
Снимка: targ.bg

1500 лева ще плати собственик на рибовъдно стопанство за това, че развива дейност без да има необходимата регистрация.

Районният съд в Разлог потвърди наказателно постановление на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, с което е наложена санкция на частна фирма. На 16 декември 2015 г. двама инспектори извършили поредна проверка на водоем – язовир „Кринец” край град Банско. Те установили, че в рибостопанския обект се развъжда риба, но дружеството нямало регистрация в ИАРА.

Жалбоподателят, въпреки дадените му указания през 2014 г., е бездействал и не е предприел действия по регистрация в ИАРА, макар че през целя период е извършвал рибостопанска дейност. За това провинение законът предвижда глоба от 1500 до 3000 лева. Съдебното решение може да се обжалва пред Окръжен съд – Благоевград в 14-дневен срок.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини