Андон Тодоров: Община Благоевград е в шестмесечно безвремие, съдът трябва да вземе бързо решение

Андон Тодоров, снимка: Фейсбук
Андон Тодоров, снимка: Фейсбук

Община Благоевград в момента е в едно безвремие. Шест месеца вече Общината буксува, няма нищо наяве, така че жителите е нормално да са притеснени и да коментират тази тема. Хората са объркани и вече не знаят кой е кметът - Румен Томов или Ясен Попвасилев. Това заяви Андон Тодоров, председател на Общинския съвет в областния център, тази сутрин пред bTV. Той направи този коментар в отговор на Румен Томов, който преди дни по същата телевизия го обвини, че е подвел съветниците и обществото с това, че свикал извънредната сесия, на която бе избран Ясен Попвасилев за временен кмет, без да изчака съдебното определение, което върна Томов в кметския кабинет.

На последната сесия миналия петък пък местният парламент отказа да отмени въпросното свое решение, с което Ясен Попвасилев бе избран за временен кмет.

"Няма нищо входирано в Общинския съвет относно това, че има влязло в сила съдебно определение, така че да имаме някакви указания от съда или да правим някакви изводи. Към момента такова нещо няма, но все пак смятам, че ние трябва да изчакаме задължително окончателното решение на съда, и то не на Административния съд в Благоевград, а на ВАС, за да може Общинският съвет да взима решения", подчерта Тодоров пред bTV.

Според него съдебният казус трябва да се реши максимално бързо, за да се успокоят хората в града, защото на всички е ясно, че сред обществото има напрежение, породено от тази патова управленска ситуация.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини