Художници творят на пленер в Благоевград

Снимка: Община Благоевград, архив
Снимка: Община Благоевград, архив

Пленер под надслов „Живописната технология в съвременното изкуство” ще се проведе в Благоевград. Официално той ще бъде открит на 26 юли от 12.30 часа в двора на къщата на Георги Измирлиев в старинния квартал „Вароша“. Куратор е художникът Сашо Стоицов. Участници в пленера са Аделина Попнеделева, Антон Терзиев, Васко Славков, Венци Занков, Венци Терзиев, Галя Йотова, Матиас, Красимир Русев, Любима Бърдарова, Румен Дешев и Стели Грънчаров. 

Пленерът е посветен на изразяването чрез живописната медия като носител на съвременни идеи и послания.

На 2 август от 18.00 часа в Градската художествена галерия ще бъде открита изложба от картините, нарисувани по време на пленера. Произведенията ще останат във фонда на Градска художествена галерия.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини