На финала е първият етап за видеонаблюдение в Благоевград

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

В края на този месец ще бъде завършен първият етап от проекта за изграждане на цялостно видеонаблюдение в Благоевград. Сред обхванатите райони към този момент са II ОУ „Димитър Благоев“, СУ „Иван Вазов“, Зала „Скаптопара“, ДГ ,,Първи юни",  ДГ 2 ,,Св. Богородица", V СУ ,,Георги Измирлиев",  III ОУ ,,Д. Талев",  VII СУ ,,Кузман Шапкарев",  ПМГ ,,Акад. С. Корольов" - ЕГ ,,Акад. Л. Стоянов". В момента се работи по изграждане на видеонаблюдението в градската градина в Благоевград.

Първият етап ще обхване и кръговите кръстовища, сред които тези при улици „Димитър Солунски и Иван Михайлов“, „Св. св. Кирил и Методий“ и „Димитър Солунски“, „Ал. Стамболийски“ и „14-ти полк“, при ЗМК и при „Зърнени храни“.

Видеонаблюдението се изгражда по идея на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов. То ще бъде реализирано на три етапа, а целта е да бъде постигната по-голяма сигурност за жителите и гостите на града. Системата за видеонаблюдение отговаря на най-високите изисквания. Тя е с максимален брой функции и има възможност за проследяване на регистрационни номера, които ще се снемат при нарушение или  ПТП, както и възможност за управление в кризисни ситуации.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини