Неопитен шофьор помете трима младежи на тротоар в Петрич

Снимка: Дарик, архив
Снимка: Дарик, архив

Неопитен шофьор предизвика тежък пътен инцидент в град Петрич. Ранени са трима младежи, които са пометени от кола на тротоар. Двама от пострадалите са с опасност за живота. Причина за тежкия инцидент е несъобразена скорост върху мокрото шосе. 18-годишен водач от Петрич шофирал лек автомобил „Апел Астра”, когато към 00:25 часа в четвъртък на улица “Цар Борис III“ загубил контрол над управлението на автомобила. Возилото излязло вдясно от пътя, качило се на тротоара и блъснало намиращите се там трима младежи - 17-годишно момче от петричкото село Първомай, което е настанено за лечение в МБАЛ „Югозападна болница” в южния град с опасност за живота, 15-годишно момиче от петричкото село Тополница, което също е в болница с опасност за живота, както и 16-годишно момиче от с. Първомай, то е настанено за лечение, но няма опасност за живота му. С техническо средство водачът на автомобила е изпробван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като пробите са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство. По непотвърдена информация момчето и момичето от село Първомай са брат и сестра.

Това е поредният тежък пътен инцидент с пометени на тротоар хора. 73-годишен мъж зад волана предизвика катастрофа, при която удари 6-годишно дете на тротоар на улица "Александър Буйнов" в град Сандански на 25 юли . Момченцето бе транспортирано за оказване на медицинска помощ в столичната клиника”Пирогов”, но въпреки усулията на лекарите издъхна няколко дни по-късно.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини