Росен Плевнелиев и Деси Банова със своя елха на таланта

Росен Плевнелиев и Деси Банова със своя елха на таланта
Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

Приказно украсените живи ЕЛХИ НА ТАЛАНТА за втора поредна година превърнаха алеята пред НДК в най-красивото коледно място в София. Техните блестящи светлини бяха запалени заедно с голямото Коледно дърво на Столична Община на 1-ви декември.

ЕЛХИ НА ТАЛАНТА е поредната идея на Фондация "Стоян Камбарев". Събраните средства и тази година ще отидат за стипендии на даровити деца от десет многодетни семейства в нужда, които ще покрият едногодишните разноски за изкуството, което са избрали. Ще бъдат закупени и подаръци за семействата, а част от средствата ще финансират и едногодишни стипендии на музикалните таланти на Фондацията.

Пандемията не позволи провеждането на традиционния празничен концерт с фойерверки, но не можа да спре Деси Тенекеджиева и екипът на Фондация "Стоян Камбарев" да превърнат Коледата на даровитите деца в приказка.

"Прелестно красиво е! Тези блестящи ЕЛХИ НА ТАЛАНТА са подарък от нас за всички софиянци и гости на града. Щастлива съм, че успях да се върна от Лондон и за втора поредна година да сбъднем Коледата на тези невероятни деца! Бих искала специално да отбележа жеста на Почетния член на Фондацията президента Росен Плевнелиев и очарователната му съпруга Деси, които се присъединиха към мисията ни и дариха средства за кампанията. Така те имат своя прекрасна ЕЛХА НА ТАЛАНТА и продължават дългогодишната си подкрепа към младите таланти на Фондация "Стоян Камбарев". Този щедър благотворителен жест от страна на бившия държавен глава не е еднократен. Запомнила съм думите му :"Човек остава в историята не с това, което е взел, а с това, което е дал!"", не скри емоциите си Деси Тенекеджиева.

Миналогодишните 35 Елхи на Таланта положиха начало на Гора на Таланта в Южния Парк, която ще разрасне с новите Елхи през пролетта. Освен това Петя Нановска и екипът й ни подкрепиха изцяло както логистично, така и при украсяването на елхите - процес продължил цяла седмица. На всяка Елха на Таланта има близо двеста играчки, гирлянди и лампички. Елхите са в различен цвят, според желанието на дарителите, а на специални табелка се виждат и техните топли коледни пожелания. Всеки един от дарителите е много важен. В това тежко и несигурно за всички време, да отделиш средства, за да дадеш крила на младите и талантливите говори за високи човешки добродетели", допълни Деси Тенекеджиева.

 

Коментари

    Няма добавени коментари!

Напиши коментар:

Въведете кода от картинката!

Още новини