ФК „Пирин” ще лети високо и в Първа лига

ФК  Пирин” ще лети високо и в Първа лига
Снимки: ФК

„Пирин е голема планина”, прочутата песен огласи вчера привечер стадион „Христо Ботев” в Благоевград и зарадва сърцата на хиляди фенове на ФК „Пирин”. За да даде началото на големия купон, на еуфорията, на заслужените емоции от успеха на футболния клуб. Отборътзавърши по шампионски сезона във Втора лига. „Орлетата” надиграха с 2:0 „Струмска слава” в последния си мач във второто ниво на родния футбол. След края на двубоя Пирин получи купата и златните медали за първенец на Втора лига. Това стана в атмосфера на истински празник. 

Всичко си дойде на мястото с течение на сезона. В началото имаше лъкатушене, тимът бе като луксозна опаковка, но без хубавия подарък – добрата игра. И това стана факт при милионни инвестиции, добра база, европейско ръководене на клуба, добри заплати, ударна реклама, афиширани високи цели.

Но с непрекъсната подкрепа от благодетеля Пол Белогур, с работата на ръководния екип, на спортно-техническия щаб и всеотдайността на футболистите нещата се подредиха. И се случи най-логичното – „Пирин” оглави класирането във Втора лига.   

Ще припомним как завършва химнът на отбора: Нашите момчета сте за нас, нашата надежда е у вас! В припева се пее следното: Айде полетете, айде победете”.

Точно това се очаква от феновете през новия сезон, вече в Първа лига. Защото с правилно надграждане, с добра селекция, с осигуреното финансиране не би трябвало да е проблем една от най-продуктивните школи в страната да не е фактор в първенството и при най-добрите. На ход са футболистите, треньорите и клубното ръководство, които са длъжни да направят така, че тимът да продължи да играе добре и успешно. Всички в Благоевград се надяват и вярват, че „орлетата” ще полетят, победят и убедят с играта си, че имат място при най-добрите и ще останат там дълго време. За радост на своите верни фенове!

Коментари

    Няма добавени коментари!

Напиши коментар:

Въведете кода от картинката!

Още новини